Skip to main content

Ameland, wad’ een eiland!

Na een boottocht van ongeveer 45 minuten, zet je voet aan wal in Ameland. Je ademt de frisse zeelucht in en bedenkt je dat het tijd is om te genieten, te ontspannen en te beleven. Je bent helemaal klaar voor een wandeling over het strand en ook voor een mooie zonsondergang…Weken heb je uitgekeken naar dit weekendje weg en nu is het eindelijk zo ver. Ameland is zo divers, er is van alles te doen op dit “Wad´n eiland”.  Je hebt je van te voren dan ook graag laten inspireren…

 


Ameland_zonsondergang√ Wad’n strand!
Ameland kent prachtige zandstranden, die zijn uitgestrekt langs de gehele Noordzeekust. Ameland ontving in 2016 voor de 16e keer op een rij de “Blauwe Vlag”, die garant staat voor een schoongehouden strand en goede kwaliteit zwemwater.
Hollum – Hier vind je waarschijnlijk het mooiste strand van Ameland. Met een prachtig uitzicht op Terschelling, geniet je bij het strandpaviljoen “The Sunset” van een drankje of een lekkere lunch.
Nes – Dit strand is ligt het dichtst bij de boot en zo ook bij het dorpjes Nes. Het kan op dit strand iets drukker zijn vanwege dagtoerisme, maar druk is het nagenoeg nooit op de stranden van Ameland. Bij strandpaviljoen Sjoerd, begint je vakantiegevoel helemaal. Dit is op Ameland the place to be!
Ballum – Liefhebbers van de natuur, vogels en lange strandwandelingen zijn in Ballum aan het juiste adres. Na een dagje in de natuur is het heerlijk dineren bij  strandpaviljoen Ballum.
Buren – Het strand van Buren bevindt zich op een van de mooiste plekken van Ameland. Hier vind je een mooi breed strand en bij het nieuwe strandpaviljoen is het heerlijk toeven.

Van der Valk Verviers

Hoteltip! – Hotel Ameland

Ervaar het echte vakantiegevoel tijdens een 3-daags verblijf in Hotel Ameland. Dit comfortabele hotel is centraal gelegen nabij het authentieke dorpje Nes.

Ameland_boot

√ Wad’n rust!
Als je naar Ameland gaat kan je gegarandeerd rekenen op rust. Ameland is 25 km lang en op zijn breedste 4 km breed. Waai lekker uit, zet je gedachten op nul en kom weer helemaal tot jezelf.


√ Wad’n natuur!
In elk seizoen is er iets te doen! Of het nu winter, lente, zomer of herfst is, elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. Bovendien kent Ameland een Flora en Fauna die in de rest van Nederland zeer zeldzaam is.

Ameland_zee_meeuwen
Hoteltip! – Hotel Dolores

Geniet van een ontspannen verblijf in Hotel Dolores op het waddeneiland Ameland. Dit kleinschalige hotel ligt in het pittoreske dorpje Hollum.

Ameland_duinen

√ Wad’n cultuur!
De oude kernen van de dorpjes Hollum, Nes, Buren en Ballum zijn zeker een bezoek waard! Hier vind je nog pittoreske boerderijen, oude commandeurswoningen, schattige winkeltjes en sfeervolle cafés en restaurants. Elke dag staat er verse zeevis op de menukaart en worden er heerlijke pure gerechten bereid met streekproducten.

 

√ Wad’n activiteiten!
Op Ameland hoef je je niet te vervelen! Naast wandelen, fietsen en ontspannen kan je hier golfen, surfen en parachutespringen! Wat dacht je van een rondvaart met de boot? Tijdens een Robbertocht krijg je de kans om dieren in hun natuurlijk omgeving te zien. Als je een keertje zeehondjes wilt zien is dit echt de moeite waard.

 

Ameland_zee
Hoteltip! – Hotel Nes

Een paar dagen lekker ontspannen en genieten van gezonde zeelucht? Bezoek Ameland en overnacht in Hotel Nes.

 

Nu reserveren, is straks heerlijk nazomeren op Ameland.
Wad’n eiland! Daarom: eerst even bieden! 😉

 

 

 

Deel het met jouw vrienden!