Skip to main content

De Ardennen! Avontuurlijke vakantie dicht bij huis

Wie op zoek is naar een geweldige vakantie in de prachtige natuur doet er goed aan eens te gaan kijken bij onze zuiderburen. Slechts 2,5 uur verwijderd van Amsterdam en zo’n 45 minuten vanaf Maastricht bevindt zich het ruige bergachtige gebied van de Ardennen.

Wat te doen in de Ardennen?

Kleine oude stadjes en dorpjes wisselen zich af met prachtige bossen, kabbelende riviertjes en weidse uitzichten. Ontdek de mooiste verborgen plekjes van de Ardennen in België wandelend of op de fiets. Er zijn talloze wandel –en fietsroutes. Gedurende de routes ervaar je de zeer afwisselende landschappen die de Ardennen te bieden heeft.

De beste bezienswaardigheden!

StavelotStavelot
Dit gezellige stadje ligt rondom de prachtige abdij, die is opgenomen op de lijst van erfgoed van Wallonië.

Voor wielrenliefhebbers is het uitzicht over Stavelot een bekend beeld. Gedurende Luik-Bastenaken-Luik maken de renners na de afdaling van de Wanne een vlijmscherpe bocht naar rechts om direct de zeer zware Col du Stockeu te gaan beklimmen. Deze klim is een van de zwaarste uit deze klassieker en kent een maximaal stijgingspercentage van 21%.

Durbuy
Het kleinste stadje ter wereld. Dit sfeervolle middeleeuwsstadje is erg goed bewaard gebleven. Bekijk het kasteel van Durbuy of bezoek de uitkijktoren Belvédère, waar je een spectaculair uitzicht hebt over Durbuy.

In de omgeving van Durbuy is een groot scala aan outdoor-activiteiten. Voor sportievelingen is er veel te doen in en rond Durbuy. Wandelen, fietsen, kajakken, quad rijden, mountainbiken, abseilen, klimmen, paintballen en aan survivaltochten deelnemen. 

De Grotten van Remouchamps
Ontdek de mysterieuze sfeer in de verre en glasrijke ondergrond. Ga mee met de langste ondergrondse boottocht ter wereld.
Eerst wandel je over trappen, stijgende en dalende paden langs smalle gangen en grote zalen kom je bij een rivier uit. Hier staan enkele boten op je te wachten die je via een bijzonder stukje varen terug naar de ingang van de grot brengen.

La Maison

Hoteltip! – La Maison

Dit charmante hotel is gevestigd in een 18e-eeuws herenhuis aan het sfeervolle marktplein van Stavelot.


francorchampsCircuit Spa-Franchorchamps
Er valt altijd iets te beleven op Spa-Francorchamps. Neem een kijkje achter de schermen van het mooiste ciruit ter wereld. Het circuit is ruim zeven kilometer lang en geldt als een van de meest uitdagende circuits ter wereld. Het is tevens de thuishaven voor Max Verstappen.

Natuurpark Botrange – Hoge Venen
De Hoge Venen vormen een prachtig gebied om te wandelen. Een mooi punt om de wandeling te starten is de Mont Rigi. Dichtbij het hoogste punt van België (694 meter), het Signaal van Botrange.

Dit grensoverschrijdende gebied maakt aan de oostelijke kant deel uit van de Eifel, terwijl het westelijke gedeelte bij de Ardennen hoort. Het veengebied geeft het hele jaar door grote hoeveelheden water af en voedt hiermee de westelijk gelegen waterlopen.

Burcht Reinhardstein
De Burcht Reinhardstein, ook wel Burg Metternich genoemd is het hoogst gelegen kasteel van België.

Van der Valk Verviers

Hoteltip! – Van der Valk Verviers

Net over de grens tussen Maastricht, Luik en Aken geniet u van de Belgische pracht en praal.


coo-ardennenKasteel van Franchimont
Het Kasteel van Franchimont is een oude burcht die vroeger onderdeel was van het prinsdom Luik. Vanaf het Kasteel heb je een geweldig uitzicht op drie valleien in het noorden van de Ardennen.

Watervallen van Coo
De watervallen van Coo zijn vijftien meter hoog. Het is één van de oudste en bekendste toeristische attracties van de Ardennen.

Spa
De oudste waterstad van België. Bezoek de luxueuze Thermen, de bronnen of de oudste Casino ter wereld.

La Roche
Één van de meest bezochte stadjes in de Ardennen.

Nadrukkelijk aanwezig in La Roche is het kasteel van La-Roche-en-Ardenne. Deze middeleeuwse burcht staat op een heuvel, waardoor het bouwwerk boven de andere bebouwing van La-Roche-en-Ardenne uitsteekt.

Balmoral

Hoteltip! – Silva Hotel Spa-Balmoral

Dit luxe viersterrenhotel met wellnesscentrum ligt midden in de bossen van Spa.

Veel plezier met het ontdekken van de Ardennen! Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Deel het met jouw vrienden!