Skip to main content

Bezoek de leukste kerstmarkten!

De tijd van kerstmarkten is aangebroken. Deze traditie overgewaaid vanuit Duitstalige landen, wordt ook in Nederland steeds populairder. Zo zijn er op diverse plekken in Nederland in december markten te bezoeken. Combineer kerstshoppen met het ontdekken van steden in eigen land!

Dordrecht
Wanneer: 16,17 en 18 december 2016

Ontzettend sfeervol is de kleine stad Dordrecht tijdens de winterdagen. Prachtige havens en smalle straten met ruim 1.600 monumenten. Een compleet versierde binnenstad zorgt ervoor dat Dordrecht omgevormd is tot één van de leukste kerstmarkten van Nederland. Geniet van entertainment, muziek, een straattheater, de ijsbaan en meer dan 200 kramen.

kamer hotel papendrecht

Hoteltip! - Hotel Papendrecht

Combineer een bezoek aan de kerstmarkt van Dordrecht met een overnachting.

Groningen – WinterWelVaart
Wanneer: 16, 17 en 18 december 2016
Historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord is een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma en ook aan wal is genoeg te beleven!

In Groningen breng je gratis een bezoekje aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum en Stardust organiseert een sfeervolle kerstmarkt in Groningen. Gezellige houten huisjes en kraampjes staan opgesteld. De kans is groot dat je thuiskomt met een origineel kerstcadeau of je last-minute kerstinkopen.

kamer hotel groningen

Hoteltip! - Hampshire Hotel - City Groningen

Bezoek de WinterWelVaart in Groningen in combinatie met een overnachting.

Delft
Wanneer: 16, 17 en 18 december 2016
Ook dit jaar is er een grote kerstmarkt in Delft, een evenement dat onderdeel is van de Lichtjesavond. De sfeervolle kerstmarkt loopt langs de grachten van Delft. Op de gezellige markt kun je lopen langs kraampjes met kerstcadeaus, accessoires en decoraties. Maar ook voor winters eten en drinken kun je hier terecht, zoals poffertjes, warme chocolademelk of glühwein. De prachtige verlichting en vrolijke kerstliedjes op de achtergrond maken de kerstmarkt een evenement dat je niet mag missen.

kamer hotel papendrecht

Hoteltip! - Hampshire Hotel Delft Centre

Ontdek de romantische stad Delft en geniet van een luxe verblijf in Hampshire Hotel-Delft Centre.

Haarlem
Wanneer: 10 en 11 december 2016

De kerstmarkt in Haarlem is er één van de oude stempel. Zonder ijsbanen en kermisattracties, maar wel met veel kraampjes en een kerstorkest. Houd je van Bier? Bezoek ook even het bierfestival dat in de decembermaand georganiseerd wordt.

kamer hotel deventer

Hoteltip! - Carlton Square Haarlem

Vanuit uw gastvrije en comfortabele hotel ontdekt u vanzelf de charme van Haarlem

Deventer
Wanneer: 15, 16 en 17 december 2016

Één van de betere winkelsteden in Nederland is Deventer. De winkels zitten in sfeervolle en oude panden waardoor een bezoek aan de winkelstraat haast een historische wandeltocht wordt. Liefhebbers van de boeken van Charles Dickens moeten absoluut Deventer bezoeken het weekend voor kerst. De stad wordt dan omgetoverd naar een wereld uit de boeken van Dickens. Ruim 950 personages uit de boeken van de beroemde schrijver komen tot leven: van Mr. Pickwick tot de Christmas Carol Singers. Grote kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen het decor. Kom in de kerststemming en ga kerstshoppen in Deventer.

kamer hotel deventer

Hoteltip! - AC Holten

Shoppen in de Hanzestad Deventer.

Kerstshoppen  in Duitsland

Osnabruck
Wanneer: 25 november t/m 22 december 2016
De historische kerstmarkt in Osnabrück heeft meer dan 100 kraampjes. Deze kerstmarkt staat niet voor niks in de top van romantische kerstmarkten. Je kunt er niet alleen speelgoed en versieringen kopen, maar ook oude ambachten bewonderen!

kamer hotel deventer

Hoteltip! - Van der Valk Hotel Melle

Dit viersterrenhotel heeft alles is huis voor een veelzijdig weekend weg

Kleve
Wanneer: 25 november t/m 4 december 2016

De kerstmarkt van Kleve staat bekend om haar muziekale optredens. De markt wordt in een park in Kleve gehouden.

kamer hotel deventer

Hoteltip! - The Rilano Hotel Cleve City

Kerstshoppen en gezelligheid in historisch Kleve
Deel het met jouw vrienden!