Skip to main content
eten-hkvblog

De vijf meest bizarre gerechten ter wereld

Wij Nederlanders zijn best trots op onze traditionele gerechten, dit is vooral afhankelijk van traditie en gewenning. Wat zijn andere lokale specialiteiten? Je leest ze hier! 

Als je op reis gaat bestaat de kans dat je een bizar gerecht krijgt voorgeschoteld die voor de lokale bewoners wordt gezien als een lekkernij. Bereid je altijd goed voor als je op reis gaat en weet welke gerechten je per land moet vermijden.

Soep van koeienvoeten

De soep van koeienvoeten wordt voornamelijk bij het ontbijt geserveerd, in Irak wordt dit gezien als een delicatesse. De smaak schijnt goed te zijn tot je weet welke ingrediënten er gebruikt zijn. De basis van de soep zijn gekookte voeten van een koe, soms gaat er ook ook hele hoofd van een schaap bij. Dit is natuurlijk inclusief de ogen, de tong en het brein! Het voordeel van de soep is dat het ontzettend goed schijnt te helpen tegen een kater….

Gefrituurde reuzenkakkerlak

De grootste kakkerlaksoort, ook wel bekend als de ‘hissing cockroach’ wordt veel gegeten in New Jersey (Amerika). De kakkerlak wordt ondergedompeld in honing en sojasaus om vervolgens gefrituurd te worden. De reuzenkakkerlak wordt gezien als een heerlijk krokant snackje.

Moederkoek

Niet alleen in de Chinese geneeskunde maar ook in de Westerse wereld wordt de placenta gegeten. Een placenta schijnt vol met voedingsstoffen te zitten en daarmee kunnen bijvoorbeeld moeders worden geholpen na een zware bevalling om sneller aan te sterken. Zelfs radio DJ Giel Beelen heeft in 2006 moederkoek gegeten. Volgens de bekende DJ ziet het er uit als gehakt en smaakt het ook zo, niets mis mee aldus Giel Beelen.

Een penis van een Bizon

Inderdaad, je leest het goed! De bizon, de Yak, die voorkomt in Centraal-Azië, wordt echt in China gegeten! Er gaat een scheutje sojasaus overheen om de rubberachtige smaak van het voorwerp te veranderen. Volgens de Chinezen werkt de penis van de bizon bij vrouwen tegen puistjes en bij mannen voorkomt het impotentie.

Kaasplankje met larven

Neem jij wel eens een kaasplankje? Moet je je voorstellen dat er larven bij zitten, dan zou je wel twijfelen… Casu Marzo, ook wel rotte kaas genoemd, wordt in Sardinië gegeten en moet rijpen totdat vliegen hun eieren erin leggen. De maden die in de kaas zitten zijn kleurloos en ongeveer acht millimeter lang. Deze beestjes kunnen vrij hoog springen, dat dus even op voordat je zo een kaasje gaat eten. De verkoop van dit product is een lange tijd illegaal geweest omdat de larven de spijsvertering kunnen overleven, dit kunnen lichamelijk klachten met zich meebrengen!

Deel het met jouw vrienden!