Skip to main content

Diervriendelijke hotels top 10 | speciaal voor dierendag

Op 4 oktober staat voor dierenliefhebbers als een paal boven dat zij hun dierenvriendje iets extra’s geven. Op wereld dierendag zet menigeen graag zijn/ haar trouwe huisdier in het zonnetje… Maar waar komt dierendag eigenlijk vandaan?

Het lijkt erop dat Dierendag zijn oorsprong vond in Italië. Officieel is 4 oktober namelijk de gedenkdag van Sint Fransicus van Assisi, een heilige die zich bekommerde om het lot van melaatsen, zwervers en andere armen, maar ook van planten en dieren. Volgens de legende hield hij ooit een preek voor de dieren. De allereerste dierendag vond plaats op 4 oktober 1930. Een jaar eerder was tijdens een internationaal congres van de dierenbescherming die datum uitgeroepen tot werelddierendag om aandacht te vragen voor het welzijn van dieren. Een mooie gedachte toch?

 

Speciaal voor het welzijn van uw huisdier selecteerden wij 10 hotels waar uw huisdier ook welkom is. Kortom, wat dacht u er van om uw dierenmaatje mee te nemen tijdens uw hotelverblijf?

Hotel Resort Landgoed Westerlee
Stijlvol overnachten in deze monumentale villaboederij, landelijke gelegen in Oldambt ten oosten van Groningen. Maak een wandeling in de uitgestrekte graslanden of ontdek mooie vestingstadjes.
landgoed-westerlee

Hotel Breeburgh – Bergen
Overnacht bij dit hotel aan de rand van het dorp en de duinen en loop zo een lange strandwandeling tegemoet.
hotel-breeburgh

Hotel AC Holten – Holten, Deventer
Overnacht aan de poort van Twente en aan de voet van de Holterberg. Geniet van de natuur en karakteristieke dorpen en steden.
hotel-ac-holten

Hotel het Witte Paard – Etten-Leur
Treed tijdens een wandeling in de voetsporen van Vincent van Gogh die in de omgeving van Etten-Leur zijn talent ontdekte.
hotel-het-witte-paard

Hotel Kasteel Coevorden – Coevorden
Laat u verrassen door de gastvrijheid bij Kasteel Coevorden. In het oude vestingstadje Coevorden kun u heerlijk rondstruinen of ontdek de groene omgeving van dit bijzondere hotel.
hotel-kasteel-coevorden

Hotel Hoogeerd – Wijchen
Overnacht aan de oevers van de Maas en trek er op uit in het land van Maas en Waal.
hotel-hoogeerd

Hotel Buitenlust – Amerongen
Geniet van een gezellig verblijf in de bosrijke omgeving van Amerongen en wandel op de prachtige Utrechtse Heuvelrug.
hotel-buitenlust-_-amerongen

Strandhotel Golfzang – Egmond aan Zee
Vanuit Strandhotel Golfzang wandelt u zo het strand op. Of… flaneer over de boulevard en strijk neer op een van de terrasjes die Egmond aan Zee rijk is.
strandhotel-golfzang

Logis Hotel Epping – IJsselstein
Rustig gelegen aan de oude binnenstad van IJsselstein, wandelt u zo de oer-Hollandse landschappen in…. Ontdek het groene hart van Nederland.

logis-hotel-epping

Hotel Mennorode – Elspeet
Overnacht omringd de prachtige Veluwse bossen en start fris uw actieve dag in de natuur! Hier geniet van u rust en de natuur.
hotel-mennorode

 

U ziet er zijn genoeg hotels beschikbaar waar u en uw huisdier heerlijk mogen overnachten… en dit is slechts een selectie! Kijk voor meer hotels op onze site. Fijne dierendag!

Hotelkamer? Eerst even bieden!
Hotelkamerveiling.nl

Deel het met jouw vrienden!