Skip to main content

Trend 2017: deze zomer wordt een fietszomer!

We zijn de zomer begonnen met een reeks prachtige dagen. Dit belooft veel goeds! De zomer van 2017 wordt een échte fietszomer! Waar kan je dat beter doen, dan in eigen land? Nederland is namelijk een echt fietsland en het fietsen is een bijzonder populaire activiteit. Is fietsen ook jouw favoriete activiteit in je vrije tijd?  

Waarom is fietsen zo fijn?

Mensen die fietsen zijn gelukkiger en gezonder. Fietsen verbetert je weerstand, het verlaagt je biologische leeftijd en met fietsen verbrand je calorieën! Daarnaast zorgt deze lichamelijke beweging voor verbetering van de hersenactiviteit en voor een betere spijsvertering. Trap die fiets dus flink aan en cross over landelijke paadjes, langs de kust, door de groene bossen van de Veluwe, de heuvels van Limburg of juiste pittoreske dorpjes… Bepaal je eigen route of fiets juist een uitgestippelde route… Voel de wind door je haren, laat je inspireren door je omgeving, geniet en bovenal… voel je vrij!

 Blog_Fietszomer_4

Populaire fietsbestemmingen

Drenthe

Drenthe is bij uitstek een fietsprovincie! Ontdek per fiets de prachtige natuurgebieden, bewonder de hunebedden en strijk neer op een terrasje om even bij te komen. Wat dacht je van de Ellertsveldroute waar je natuur afwisselt met binkdorpen als Sleen, Emmen of Schoonoord? Of stap op je tweewieler voor de Hunebedroute: een echte “groene” fietsroute door de bossen, waarbij je langs de indrukwekkende hunebedden komt… Bewonder deze historische parels van Drenthe!

Blog_Fietszomer_1

Achterhoek

De Achterhoek staat voor afwisseling! Wie fietst door de Achterhoek fietst van pittoreske dorpjes naar kleine stadjes en langs zowel de bossen als de weilanden… De Achterhoek kent diverse populaire fietsroutes. Fiets bijvoorbeeld door het verrassend veelzijdige Montferland met uitgestrekte akkerlandschappen, oude landgoederen en Kasteel Huis Bergh met wijngaard. Of kies voor de Aaltenroute en fiets door een uniek en beschermd natuurgebied met Landgoed ‘t Walfort en het Bekendellebos.

Blog_Fietszomer_5

Limburg

Een stukje buitenland in eigen land! Het ultieme vakantiegevoel krijg je in Limburg. Van Noord- tot Zuid-Limburg is het genieten geblazen. Cross door het Heuvelland, over de uitgestrekte Peel of langs de Maas.  Kies bijvoorbeeld voor de Arcen route waarbij langs rivier de Maas fietst, langs de dorpen Arcen en Velden. Of kies voor een route langs natuurgebied de Maasduinen… Combineer je liever stad en natuur? Dan is een route rond Maastricht zeker een aanrader! Vergeet tijdens een fietspauze niet te genieten van punt Limburgse vlaai.

 Blog_Fietszomer_2

Overnachten

Wist je dat je na een dagje fietsen in de buitenlucht veel beter slaapt? Ontdek dus de fietsroutes in Nederland en trek erop uit.

Tip: een hotelovernachting hoeft helemaal niet duur te zijn! Neem hieronder een kijkje en laat je inspireren:

Hotels in Drenthe
Hotels in de Achterhoek
Hotels in Limburg

Kortom, beleef deze zomer meer voor minder in eigen land en reserveer dan een voordelig verblijf bij een hotel. Hotelkamer? Ga toch bieden en eh… fietsen! 😉

Blog_Fietszomer_3

 

 

Deel het met jouw vrienden!