Skip to main content

Budgettips voor een goedkope stedentrip Parijs

De zomer loopt ten einde… Heel vervelend natuurlijk, vooral als dit betekend dat je een heel jaar moet wachten voordat je weer op vakantie gaat. Maar waarom wachten als je nu al een weekendje weg kan plannen!? Het mooie is, dat dit ook helemaal niet duur hoeft te zijn. Na het lezen van deze blog zal jij zelf ook inzien dat een onvergetelijke stedentrip naar Parijs helemaal niet duur hoeft te zijn!

Vervoer naar Parijshogesnelheidstrein-parijs

Voordat je kan genieten van al het moois dat Parijs te bieden heeft, moet je er natuurlijk eerst naartoe reizen. Één van de goedkoopste manieren om in Parijs te komen is met de hogesnelheidstrein. Als je slim bent houd je acties van de NS goed in de gaten, dan reis je al vanaf 29 euro naar de stad van de liefde. De trein is niet alleen goedkoop, maar ook erg snel. Vanaf Amsterdam ben je in slechts 3 uur en 18 minuten in het centrum van Parijs.

Voordelig overnachten

Aan het eind van een dag vol indrukken in Parijs is het fijn als je een leuke plek om te overnachten hebt. Om je een beetje op weg te helpen met het vinden van een voordelig hotel hebben we er alvast twee voor je uitgekozen.

Parijs

Hoteltip! - Hotel Premiere Classe Roissy Parijs

Kies uit een 2-, 3- of 4-daags arrangement voor 2 personen (incl. ontbijt) voor respectievelijk 39, 68 of 98 euro. Laten we eerlijk zijn. Dit is toch geen geld?

Kamer-Hotel-Campanile-Roissy

Hoteltip! - Hotel Campanile Roissy Parijs

Behoefte aan wat meer luxe zonder meteen veel geld uit te geven? Maak een keuze uit een 2-, 3- of 4-daags arrangement voor 2 personen (incl. ontbijt) voor respectievelijk 58, 88 of 128 euro.

Dit is slechts het tipje van de ijsberg. Klik hier om  het volledige aanbod aan hotels in Parijs te ontdekken. Je zult versteld staan van hoe goedkoop het kan zijn!

Vervoer binnen Parijs

Nu je weet hoe je goedkoop naar Parijs kunt reizen en er kunt overnachten, gaan we ervoor zorgen dat jouw goedkope stedentrip niet alsnog duur gaat uitvallen door hoge kosten ter plaatsen. Tijdens je verblijf in Parijs wil je natuurlijk zo veel mogelijk zien. Maar wat is nou de voordeligste manier om je door deze wereldstad heen te bewegen? Vaak zijn de afstanden te groot om te wandelen, waardoor je naar een andere optie moet zoeken. Er zijn twee relatief goedkope opties. De eerste is de metro. Deze is snel, goedkoop en geeft je ook nog eens korting op verschillende musea en andere toeristische attracties. De tweede optie is Parijs per fiets te verkennen. Er zijn in Parijs 1.800 punten waar je een fiets kunt pakken. Het eerste half uur is gratis, daarna betaal je 1 euro per half uur.

Gratis bezienswaardighedensacrecoeur

Veel van de bezienswaardigheden in Parijs zijn voor een groot deel gratis toegankelijk. Bezoek de Notre Dame, Sacré-Coeur en neem wat leuke kiekjes bij de Eiffeltoren. In plaats van te betalen om de Eiffeltoren te beklimmen en lang in de rij te staan, kan je als budgetalternatief het uitzicht vanaf de dakterrassen van de warenhuizen  Galeries Lafayette en Printemps bewonderen. Hiervandaan heb je niet alleen een soortgelijk uitzicht als vanaf de Eiffeltoren, maar kijk je ook nog eens uit op de Eiffeltoren zelf! Ook is een bezoek aan het pleintje naast de Sacré-Coeur, het Place du Tertre aan te raden. Op dit sfeervolle plein vind je leuke kraampjes, portrettekenaars, schilders en silhouet-knippers. Door een beetje te onderhandelen spreek je een leuke prijs af met een portrettekenaar en neem je een leuk en betaalbaar zelfportret of karikatuur mee naar huis. Doe je dit niet dan betaal je de hoofdprijs!

Betaal niet de hoofdprijs

Mocht je tijdens verblijf een drankje of een hapje willen doen op een terras zonder een vermogen kwijt te zijn? Vermijd dan de hotspots. Neem niet plaats op een terras in één van de hoofdstraten. Twee straten verderop kost een drankje ineens de helft minder! Deze winst kan je dan weer in je zak stoppen voor een volgende stedentrip! Je kan er ook voor kiezen om helemaal niet plaats te nemen op een terras, maar in plaats daarvan een overheerlijk Frans stokbroodje en wat beleg aan te schaffen bij de supermarkt en heerlijk te picknicken aan de voet van de Eiffeltoren.

Heb jij nog meer tips voor een goedkope stedentrip in Parijs? Wij horen ze graag 🙂

Deel het met jouw vrienden!