Skip to main content
prague-night-689897

Laat je betoveren in de ‘Gouden Stad’ Praag

Het is heel eenvoudig om verliefd te worden op de charmante hoofdstad van Tsjechië. Niet voor niets kent Praag de bijnaam ‘Gouden Stad’ en staat  het historische centrum genoteerd op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Liefhebbers van historie en cultuur kunnen hun hart hier ophalen, maar ook fans van een lekker (en goedkoop) biertje zullen zich hier goed vermaken!

Welkom in de fascinerende hoofdstad van Tsjechië, welkom in Praag! Gevuld met historische bouwwerken,  prachtige monumenten, oude paleizen, gotische kerken en lekker eten en drinken.

Laten we beginnen met een bezoek aan het Oude Stadsplein. Dit plein is omringd door gezellige terrasjes en prachtige bouwwerken en staat vooral bekend om haar Astronomische klok aan de gevel van het opvallende Raadhuis. Probeer een keer aanwezig te zijn als de klok een heel uur aanslaat, dan voltrekt zich een bijzonder schouwspel.

orloj-1102368_1920

Ga op ontdekkingsreis en volg pittoreske straatjes die je naar verrassend mooie plekken toe zullen brengen. Flaneer over één van de mooiste bruggen ter wereld: de ruim 500 meter lange Karelsbrug. Deze brug brengt je van de Oude Stad naar de Kleine Zijde aan de overkant. Terwijl je deze brug oversteekt geniet je van een prachtig uitzicht op de Praagse Burcht en de Sint Vituskathedraal en een betoverende sfeer, die gevormd wordt door portrettekenaars, straatmuzikanten en leuke kraampjes. Ook een bezoek aan de Praagse Burcht mag niet ontbreken tijdens jouw stedentrip. Deze burcht is één van de grootste paleizencomplexen ter wereld, bestaat uit verschillende kerken en paleizen en heeft vele bijzondere architecturale stijlen.

12232919_866338633484758_5370036820904925176_o

Na al dat cultuur snuiven ben je waarschijnlijk wel een beetje hongerig geworden! Neem plaats in één van de vele leuke restaurants in Praag en probeer eens een typisch Praagse goulashsoep of –stoofpot.  Liefhebbers van bier zijn aan het goede adres in de hoofdstad van Tjechië. De Tsjechische pivo (bier) is hier namelijk letterlijk goedkoper dan water. Proost!

Kan jij niet wachten om op ontdekking te gaan in deze prachtige stad? Bied dan mee!

 

bied mee

Deel het met jouw vrienden!