Skip to main content
hoofdfoto verkleind

De magische drijvende stad Venetië

Gondels, als mega zuurstokken uitziende rood met wit gestreepte palen, mysterieuze maskers, vele kleine straatjes en talloze bruggetjes… welkom in sprookjesstad Venetië.

Beleef de Italiaanse magie en stap in de wereld van eindeloze romantiek. Deze stad ademt liefde!

 

rialtobrug


Maak van je stedentrip eentje om van je bucketlist af te strepen en laat je inspireren door deze top 10 dingen om te doen in deze bijzondere stad…

 

masker

  1. Het Canal Grande is het alom bekende kanaal van Venetië. Pak de Waterbus en beleef dit kanaal zoals het hoort vanaf het water!
  2. Uiteraard mogen het San Marco plein en de bijbehorende basiliek niet ontbreken! Het is één van de toeristische trekpleisters van de stad, maar een echte must-see. Tip: laat je op dit bijzondere plein niet verleiden tot het nuttigen van een versnapering op een van de terrassen die het rijk is, want dan mag je diep in de buidel tasten. 😉
  3. Verdwaal door de eindeloze smalle steegjes en wandel over de talloze bruggetjes die Venetië rijk is. Ga op je intuïtie af en laat je leiden door je gevoel… Geniet op een zinderend warme dag van de schaduw en koelte die de pittoreske straatjes je bieden en maak oneindig veel idyllische vakantiekiekjes…
  4. Voor een werkelijk magnifiek uitzicht over de stad neem je de lift naar het dak van de Campanile. Deze 100 meter hoge toren pronkt op het San Marco plein en geeft een geweldig uitzicht over het mooie Venetië.
  5. Voor een zeer kleurrijk tafereel breng je een bezoek aan het nabij Venetië gelegen eiland Burrano. Je bereikt dit eilandje dat lijkt op een mini-Venetië met de boot.
  6. Ook het eiland Murano is een bezoek waard. Dit staat namelijk bekend om haar handgemaakte eigentijdse glas: “Murano glas”. Hier worden lampen, vazen, wijnglazen, glaskralen etc. op authentieke wijze gefabriceerd. Leuk als souvenir voor thuis!
  7. Ga window-shoppen op de bekende Rialto brug! Hier vind je de meeste exclusieve boetiekjes. Een ware beleving en zelfs de kozijnen ruiken naar verse boenwas! Geniet ook hier van een prachtig uitzicht op de Canal Grande.
  8. Nu je in Venetië bent: geniet van het culinaire Venetiaanse leven! Neem plaats in een van de restaurantjes in een achteraf gelegen straatje en proef de Italiaanse keuken. La vita e bella!
  9. Een van de meest fascinerende gebouwen van Venetië is het Palazzo Ducale. Zowel van buiten als van binnen is dit dogepaleis prachtig om te zien. Het is dus tijd om de geheimen van dit niet-religieuze gebouw in gotische stijl te ontdekken!
  10. Last but not least, het is een investering maar de beleving meer dan waard: stap in hét transportmiddel van Venetië! Een tocht met een gondel is er eentje om nooit meer te vergeten en van je bucketlist af te strepen!

gondel

Geïnspireerd geraakt en helemaal klaar voor een stedentrip naar magisch Venetië?
Bied dan mee op ons speciale stedentripweek!

 

st marco

Stedentrip naar Londen? Eerst even bieden! Hotelkamerveiling.nl

 

bied mee

 

Deel het met jouw vrienden!