Skip to main content

Het mooiste natuurgebied van Nederland!

Het Nederlandse publiek mocht weer stemmen. De verkiezing van het ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’ begon op 10 oktober en eindigde op 1 november. In totaal zijn er 87.903 stemmen uitgebracht. In totaal waren er 13 genomineerde natuurgebieden.

 

Het Nederlandse publiek heeft met 15.135 stemmen het Nederlandse Waddengebied gekozen als mooiste natuurgebied van Nederland. De Veluwe kreeg een tweede plek met 10.053 stemmen en Nationaal Park Hollandse Duinen kreeg de derde plek met 8583 stemmen. Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische zaken maakte de uitslag van de verkiezing begin deze maand bekend in het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

 

Het Nederlandse waddengebied natuurgebied
Het Nederlandse waddengebied

Staatssecretaris van Dam wil met deze verkiezing de natuur versterken, mensen meer betrekken bij onze natuur en tegelijkertijd de natuurgebieden de kans geven zich te ontwikkelen tot nationale iconen, zoals Amsterdam, Hollandse tulpen en molens.

 

De Hollandse Duinen
De Hollandse Duinen

De winnende gebieden ontvangen elk een bedrag van maximaal 300.000 euro om te investeren in natuurontwikkeling en kwaliteitsverbetering, zoals het verbeteren van voorzieningen voor bezoekers.

 

De Veluwe
De Veluwe

De winnaars worden de komende jaren in binnen- en buitenland gepromoot als iconen van de Nederlandse natuur. Daarnaast krijgen de winnende gebieden en de andere deelnemers aan de verkiezing ondersteuning in de vorm van kennis en kunde bij de verdere ontwikkeling van alle plannen.

Wil je wat langer genieten van de mooiste natuurgebieden van Nederland? Dan hebben we een aantal leuke hoteltips voor je!

Kamer-van-der-Valk-hotel-Apeldoorn.

Hoteltip! - Van der Valk Hotel Apeldoorn

Geniet een dagje langer van deze mooie natuurgebieden en overnacht in Van der Valk hotel Apeldoorn!

Hotelkamer? Eerst even bieden!
Hotelkamerveiling.nl

Deel het met jouw vrienden!