Skip to main content

Het is weer Movember | Doe mee en laat je snor staan!

Het is november. Dat betekent dat het ook Movember is. De maand waarin we naast een grijze lucht ook veel mannen gaan zien die hun snor laten staan. Movember (een combinatie van het Engelse woord ‘moustache’ (snor) en ‘november’) is een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor de gezondheid van de man. Ook Hotelkamerveiling.nl doet mee!

Waarom Movember?

Movember is de enige liefdadigheidsinstelling die het hele jaar door wereldwijd de strijd aangaat voor de gezondheid van de man. Ze pakken een aantal van de grootste gezondheidsproblemen voor mannen aan, namelijk: prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheid en preventie van zelfmoord.

”Onze vaders, partners, broers en vrienden verkeren in een gezondheidscrisis waar niet over wordt gepraat. Mannen overlijden te jong. We moeten de stilte doorbreken.” – Movember

mustache

Stichting Movember is vergelijkbaar met Stichting Pink Ribbon. Wat Pink ribbon betekent voor oktober is Movember voor november. 

 ‘’We willen in 2030 het aantal mannen dat te jong overlijdt met 25% verlagen.’’ – Movember

Het Movember evenement startte in 2003 in Australië met slechts 30 deelnemers. In 2004 werd een stichting opgericht, The Movember Foundation. De stichting ontwikkelde in 2010 een wedstrijd, de Moscars, om de persoon te vinden die de beste snor ter wereld kon laten staan. Dus zie je (vooral deze maand) mannen met rare snorren lopen? Dan weet je dat dit voor het goede doel is. Doe jij ook mee?

Meedoen aan Movember? 

Je kunt meedoen door de maand te beginnen met een glad geschoren gezicht en de rest van de maand een zo mooi mogelijke snor te laten staan, te verzorgen en bij te houden.
Wil je zelf meedoen met Movember? Meld je dan snel aan! Voor alle vrouwen die geen snor willen laten staan, hebben we een andere oplossing. Zij kunnen meedoen aan MOVE. De MOVE-uitdaging is wat je er zelf van maakt. Loop een marathon. Leer zwemmen. Ga sporten in een verkleedkostuum. Probeer iets nieuws, verbeter je eigen record en werf fondsen voor de gezondheid van de man. Meld je snel aan voor de MOVE-uitdaging!

 

Help om mannen een gelukkiger, gezonder, langer leven te bieden!

=> Wij als bedrijf willen ook aandacht vragen voor Movember. Daarom hebben wij momenteel een speciale Movember-actie!

 

Je kunt hier aan meedoen via onze facebook– en instagrampagina. Als je mee doet maak je kans op een gratis hotelovernachting!

Dus laat je snor groeien en verzorg hem goed om alle vaders, partners, broers, vrienden ed. een hart onder de riem te steken!

Wij wensen je een hele fijne week toe!

 

Hotelkamer? Eerst even bieden!
Hotelkamerveiling.nl

Deel het met jouw vrienden!