Skip to main content
Londen 4

Op zoek naar een zinderende stedentrip? Bezoek de metropool Londen!

Wie Londen zegt denkt meteen aan Buckingham Palace en the Big Ben, maar Londen omvat veel meer! Londen leeft dag en nacht… er is voor elk wat wils te vinden. Het metronetwerk (the Tube) brengt je overal naartoe, maar de ook de fameuze zwarte taxi’s en de bussen brengen je naar alle hotspots in deze stad. Mooie musea, leuke wijken, hippe winkels en trendy restaurants… Go underground en geniet van al het prachtigs dat Londen je te bieden heeft.

 

big ben

Wil je alles uit je stedentrip halen? Dit zijn de hotspots!

 

londen metro

 

  1. Als je in Londen bent begin dat toch maar bij de fameuze Big Ben. Dit is de bijnaam van de klokkentoren van het Paleis Westminster. De Big Ben is de zwaarste klok van de wereld.
  2. Ook Buckingham Palace is een van de belangrijkste attracties van Londen. Het is een van de paleizen van de Britse Koninklijke familie. Als de Koningin aanwezig is wappert de Koninklijke vlag op de vlaggenstok, als ze er niet is zie je de Union Jack. De wisseling van de wacht met de bekende rood geklede “guards” is de grote trekpleister van dit bijzondere paleis.
  3. De bekende Tower Bridge is het boegbeeld van Londen. Vanaf deze brug die over de Theems is gebouwd, heb je een prachtig uitzicht op de stad.
  4. Winkelfanaten mogen het warenhuis Harrods niet overslaan! In deze luxueuze winkel kijk je je ogen uit!
  5. Westminster Abbey, gelegen vlakbij het Houses of Parliament, is een van de bekendste en belangrijkste kerken in het Verenigd Koninkrijk.  Sinds 1066 hebben alle kroningen in Engeland in Westminster Abbey plaatsgevonden.
  6. Vergeet ook Londen Eye niet! Dit immense reuzenrad is aan de Theems en dichtbij de Big Ben gelegen. Het reuzenrad werd gebouwd vanwege het nieuwe millennium. Voor “the view you’ll never forget” koop je een ticket en draai je mee naar 135 meter hoogte!
  7. Het Piccadilly Circus staat bekend om haar lichtreclame die van het plein een soort miniatuur versie van Times Square maakt.
  8. Het grootste plein van Londen is Trafalgar Square en was in de middeleeuwen al een centrale ontmoetingsplaats. Op dit plein vind je een zuil ter ere van admiraal Nelson. Het wordt gezien als hét hart van de stad.
  9. Voor wie van groen en rust houdt vormen de tuinen van het paleis van Kensington en Hyda Park een oase van rust. Het park bestrijkt een gebied van 111 hectare en heeft een aantal mooie bezienswaardigheden waaronder het Albert Memorial en een standbeeld van Peter Pan.
  10. Notting Hill is tot slot ook zeker een bezoek waard. Deze sfeervolle wijk uit de bekende gelijknamige film, biedt een prachtig decor voor je stedentripkiekjes. Je vindt er trendy winkeltjes, hippe eetcaféetjes en een kleding- en fruitmarkt aan de Portobello Road.

 

notting hill

 

Geïnspireerd geraakt en helemaal klaar voor een stedentrip naar Londen?
Bied dan mee op ons speciale stedentripweek!

 

london eye

 

Stedentrip naar Londen? Eerst even bieden! Hotelkamerveiling.nl

 

bied mee

Deel het met jouw vrienden!