Skip to main content
Madrid, Spain cityscape at Calle de Alcala and Gran Via.

Welkom in het geweldige Madrid!

Een stedentrip naar Madrid staat gelijk aan heerlijk eten, een uitgebreid cultureel aanbod en een heerlijk Spaans klimaat. De hoofdstad is de belangrijkste stad van Spanje op het gebied van musea. Zo vind je hier enkele wereldberoemde musea als het Pradomuseum, het Museo Thyssen-Bornemisza en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Deze drie musea staan samen bekend als de “Gouden Driehoek van de Kunst”. Tijdens je verblijf in Madrid kan je genieten van heerlijke delicatessen; denk aan lekkere Tapas, raciones en pinchos. Buen provecho “eet smakelijk”!

In het nationale kunstmuseum vind je een enorme kunstcollectie bestaande uit onder andere Monet, Rembrandt en Goya. Madrid is niet alleen een belangrijke kunststad, maar ook een belangrijke voetbalstad! Van het Estadio Santiago Bernabéu in het noorden tot het Estadio Vicente Calderón in het zuiden is Madrid gevuld met passie voor voetbal. Het eerstgenoemde stadion is van Real Madrid en is met een capaciteit van 81.000 voetbalfans de grootste van de twee. Het is erg leuk om even een kijkje te nemen in dit prachtige stadion en misschien zelfs live een wedstrijd mee te maken!

rembrandt-van-rijn-67752_640

Verder is een bezoek aan het kloppende hart van het oude centrum; het Plaza Mayor een aanrader. Op dit sfeervolle plein is veel gezelligheid te vinden. Daarnaast vind je hier ook straatartiesten en zijn er regelmatig exposities en tentoonstellingen. Ben je een liefhebber van lekker eten? Neem dan een tapastour en ontdek de leukste spots en de lekkerste tapas van Madrid. Een leuke en efficiënte manier om alle toeristische highlights van Madrid te ontdekken is de “hop on hop off”-bus. Deze bus volgt twee routes, één door het oude gedeelte van de stad en één door het nieuwe. Je kunt je eigen routes samenstellen en uitstappen waar je zelf wilt!

salamanca-357024_1920

Naast het grote aanbod aan culturele en culinaire activiteiten in Madrid heeft de hoofdstad ook een hoop te bieden voor natuurliefhebbers. Madrid heeft namelijk de meeste bomen van alle Europese steden. Dit is goed terug te zien in de vele parken die te vinden zijn in Madrid, maar ook langs de belangrijke doorgaande wegen is veel natuurschoon te zien. Heb je even genoeg van de drukte van de grote stad? Bezoek dan de beroemde parken Parque del Buen Retiro en de tuinen van het keizerlijk paleis, de Campo del Moro. Beiden zijn perfect aangelegde tuinen met lanen, bosschages, fonteinen en talloze beelden.

Stedentrip Madrid? Eerst even bieden! 

 

bied mee

Deel het met jouw vrienden!