Skip to main content

Alléén deze zaterdag: langer genieten van je hotelkamer! | Wintertijd

De wintertijd komt er weer aan. Iedere laatste zondag van oktober gaat de wintertijd in: het einde van de zomertijd. De wintertijd is eigenlijk de normale tijd en duurt 5 maanden. Door de wintertijd schuift de daglichtperiode een uur op waardoor het ’s ochtends eerder licht is en ’s avonds eerder donker wordt.

Men wil nog wel eens vergeten wanneer de klok vooruit gezet moet worden en wanneer achteruit. Een handig ezelsbruggetje om te onthouden wanneer de klok vooruit gezet moet worden: in het Voorjaar de klok Vooruit zetten (Zomertijd). Dat betekent ook automatisch dat de klok in het najaar een uur terug gezet moet worden (Wintertijd).

In de nacht van zaterdag 29 oktober 2016 op zondag 30 oktober 2016 gaat de wintertijd in. De klok moet dan één uur achteruit om 03:00 naar 02:00 uur.

Wintertijd-één-uur-extra-slapen

Dat betekent dat je één uur extra kunt slapen, in bad kunt, tv kunt kijken, misschien wel je verjaardag vieren of uitgaan etc. maar dat betekent ook dat je één uur langer van je hotelkamer kunt genieten!

Het terugzetten van de klok vraagt om enige aanpassing van ons slaapritme. Dit lukt prima als je je normale slaapritme aanhoudt. Na ongeveer twee dagen zou je gewend moeten zijn aan het nieuwe uur. Met de ingang van de wintertijd komt de menselijke biologische klok terug in het normale ritme. Bij de overgang van zomer- naar wintertijd duurt de dag eenmalig 25 uur. Dat ligt dichter bij ons natuurlijke ritme. Dat zorgt bij veel mensen voor een kleine, onbewuste afname van stress. Door de wintertijd zouden mensen zich beter uitgeslapen voelen, vooral tijdens de eerste dagen.

Geniet dus van dat extra uurtje dit weekend!

Kamer-van-der-Valk-hotel-Breukelen.

Hoteltip! - Van der Valk Hotel Breukelen

Wil jij optimaal genieten van dit extra uurtje? Overnacht dit weekend in Van der Valk hotel Breukelen. In dit viersterrenhotel kunt je je culinair laten verwennen of optimaal ontspannen in het Wellnesscenter!

*Aan de beschikbaarheid kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Wij wensen je alvast een fijn weekend toe!

Liever meebieden op een van onze andere hotels? Bied mee en wie weet geniet jij dit weekend extra lang van je hotelkamer!

 

Mis niets en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Hotelkamer? Eerst even bieden!
Hotelkamerveiling.nl

 

*Excl. veilingkosten

Deel het met jouw vrienden!