Skip to main content

Zet jouw favoriete vrijwilliger vandaag in het zonnetje!

Ieder jaar op 7 december is het in Nederland nationale vrijwilligersdag. Op deze dag wordt een grote groep vrijwilligers in het zonnetje gezet en wordt even stilgestaan bij alles wat zij het afgelopen jaar vrijwillig voor een ander betekend hebben. Om vrijwilligers te bedanken wordt ieder jaar op 7 december de “Meer dan handen”-prijs uitgereikt. Er waren dit jaar in totaal 18 genomineerde projecten die kans maken op de prijs.

 Waarom vrijwilligerswerk?

Over het algemeen zijn er vijf redenen waarom iemand vrijwilligerswerk doet. Allereerst doe je iets goeds voor een ander, iemand die het echt nodig heeft dat jij af en toe een keer langskomt. De tweede reden is dat je iets nuttigs doet met je vrije tijd. Zeg nou zelf, het is heerlijk om ’s avonds lekker op de bank te ploffen om vervolgens de avond door te brengen met jouw favoriete tv-serie. In plaats daarvan zou je natuurlijk ook een avond per week bij iemand langs kunnen gaan die veel alleen is en zich daardoor eenzaam voelt. De derde reden is dat vrijwilligerswerk eigenlijk ontzettend leuk is en voor iedereen weggelegd. Dat komt omdat er zoveel verschillende soorten vrijwilligerswerk zijn, dat er voor iedereen wel iets tussen zit dat tegelijkertijd ook een vorm van ontspanning zou kunnen zijn. Als vierde reden staat vrijwilligerswerk ook gewoon goed op je CV en als vijfde reden krijg je er een goed gevoel van, misschien wel de belangrijkste reden om het te doen. Het voldoeningsgevoel van een ander helpen is zo groot dat het helemaal niet erg is om er jouw vrije tijd even voor op te offeren. Het voelt dan immers ook niet zo.

vrijwilliger-blog-1

De winnaars van dit jaar…

Er werden per categorie twee winnaars benoemd; een publieksprijs winnaar en een  winnaar die door de jury werd gekozen.
  • Winnaars landelijk Juryprijs: DeBroekriem – een community voor en door werkzoekenden
  • Winnaars landelijk Publieksprijs: Dezelfde
  • Winnaars lokaal Juryprijs: Voedsel Loket Almere – 750 vrijwilligers werken aan een doel
  • Winnaar lokale publieksprijs: Prachtlint – een lint van kleurrijke bloemen
  • Winnaar passieprijs Jury: Flore Brummans – Stichting Wilskracht
  • Winnaar passieprijs Publieksprijs: André Blaauwgeers – Stichting Griendtsveenpark

vrijwilliger-blog-4

Vrijwilligers bedanken

Ongeacht of het een goed gevoel geeft of niet, verdienen vrijwilligers nou eenmaal respect voor het werk dat zij geheel belangeloos voor een ander doen. Mede daarom is de “Meer dan handen”-prijs in het leven geroepen. Staat jouw favoriete vrijwilliger er nou niet tussen, maar wil jij hem of haar wel graag een keer in het zonnetje zetten? Dat kan, neem dan een kijkje op onze website en wie weet schenk jij straks heel goedkoop een luxe nachtje weg, zodat jouw favoriete vrijwilliger even helemaal tot rust kan komen.

https://www.hotelkamerveiling.nl/nl

 

Deel het met jouw vrienden!